YÖK Atlas Güncellendi

YÖK Atlas Güncellendi

05 Ocak 2019 Cumartesi 15:42

Üniversite adaylarının en çok merak ettikleri konulardan biri, hedefledikleri bölüme girebilmek için hangi testte kaç net yapmaları gerektiğidir.YÖK Atlası ile bu sorular en güvenilir şekilde yanıt buluyor.

2018 ÖSYS’de Merkezi Yerleştirme ile öğrenci alan lisans – önlisans programlarına yerleşenlerin TYT/AYT testlerinde yaptıkları Net Ortalamaları ve daha birçok bilgi burada yer almaktadır. Bilgiler, ÖSYM verilerinin derlenerek işlenmesi sonucu oluşturulmuştur.

Net Sihirbazı’nın en önemli özelliği gerçek verilere dayanmasıdır. Ortalama net değerleri doğrudan 2018’da lisans/önlinans programlarına yerleşenlerin TYT/AYT’deki net sayıları kullanılarak belirlenmiştir. Bu çerçevede tahmini değil, gerçek değerlerdir.

 

YÖK Atlası nedir? 

Yükseköğretim Program Atlası, TYT/AYT’ye hazırlık aşamasından başlayarak adayların üniversite ve meslek tercihlerini yaparken daha “bilinçli kararlar verebilmesini desteklemek amacıyla” YÖK tarafından geliştirilmiş bir sistemdir.

YÖK Atlası Hakkında:

 

– YÖK Program Atlası 3 modülden oluşuyor:

• YÖK Lisans Atlası • YÖK Önlisans Atlası • YKS Net Sihirbazı

YÖK Lisans Atlası
Kontenjan, yerleşen, kayıt yaptıran, ek yerleşen, ek kayıt yaptıran sayıları, yerleşenlerin cinsiyet dağılımı, yerleşenlerin geldikleri coğrafi bölgeler, yerleşenlerin geldikleri iller, yerleşenlerin öğrenim durumu, yerleşenlerin liseden mezuniyet yılları, yerleşenlerin mezun oldukları lise alanları, yerleşenlerin mezun oldukları lise grupları / lise tipleri, yerleşenlerin mezun oldukları liseler, yerleşen okul birincileri, taban puan ve başarı sırası istatistikleri, yerleşen son kişinin profili, yerleşenlerin TYT/AYT netleri, yerleşenlerin TYT puanları, yerleşenlerin TYT başarı sıraları, ülke genelinde tercih edilme istatistikleri, yerleşenlerin ortalama kaçıncı tercihlerine yerleştikleri, yerleşenlerin tercih eğilimleri – Üniversite türleri, yerleşenlerin tercih eğilimleri – Üniversiteler, yerleşenlerin tercih eğilimleri – İller, yerleşenlerin tercih eğilimleri – Aynı/Farklı programlar, yerleşenlerin tercih eğilimleri – Programlar (Meslekler) , yerleşme koşulları.

YÖK Önlisans Atlası

Bu alandan Önlisans programları için aynı Lisans programlarında olduğu gibi birçok bilgiye erişim sağlanabilmekte

YKS Net Sihirbazı

TYT/AYT Net Sihirbazı ile adaylar hedefledikleri bölümlere girebilmek için hangi testten ne kadar net yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Net Sihirbazı’nın en önemli özelliği gerçek verilere dayanmasıdır. Ortalama net değerleri doğrudan 2018’da lisans/önlinans programlarına yerleşenlerin TYT/AYT’deki net sayıları kullanılarak belirlenmiştir. Bu çerçevede tahmini değil, gerçek değerlerdir.

YÖK Atlasın mimarı Burak KILANÇ hocamıza emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

 

Kaynak:üniversitego