MATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞILMALI !!!

MATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞILMALI !!!

21 Temmuz 2017 Cuma 14:22

MATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞILMALI !!!

Okulda öğretmenlerinizi dinlerken düzenli notlar tutunuz. Okuyarak matematiği anlamanın zor olduğunu unutmayın. Bu yüzden dersten sonra eve gittiğinizde defterinizdeki notları temize çekin veya tekrar yazarak çalışın. Konuyu iyice anlamadan sorulara geçmeyin, konuyu anladığınıza inandığınızda önce çözümlü soruları, sonra da testleri çözün.

Soru çözerken problemlerde verilenleri ve istenenleri düzenli olarak bir kenara yazın. Soru çözerken sizi sonuca götürecek formül, teorem ve özdeşlik gibi ipuçlarını belirleyin. Verilenleri işlem sırasına göre uygulayın. Sonucu bulun ve sağlamasını yapın. Matematik dersini öğrenmek bisiklete binmeyi öğrenmek gibidir. Yaparak ve yaşayarak öğrenilir.
Bu nedenle bol bol işlem yapın, eksiklerinizi tespit edin ve giderme yollarını araştırın. Şunu unutmayın ki başarısız olduğunuzda bile kendinizi motive etmeli ve “Her başarısızlık başarının ilk adımıdır.” sözünü kendinize rehber edinmelisiniz.

Öğrenmenin ilk adımı kişinin bilmediğini fark etmesidir. Öyleyse öncelikli olarak matematik dersi bakımından kendinizin hangi durumda olduğunu belirlemelisiniz. Bunun için size bazı ölçüler verebiliriz:

1. “İşlem kabiliyetim az ve konuları anlayamıyorum” diyenlere ilk tavsiyemiz temel konuları çalışmalarıdır. Rasyonel sayılar, sayılar ve işlemler, üslü ve köklü ifadeler, çarpanlara ayırma ve özdeşlikler konuları öncelikle öğrenilmelidir.

2. “İşlem kabiliyetim iyi; fakat konulara yabancıyım." diyen öğrencilerimize ilk tavsiyemiz bilgi eksiği olan konuların tam olarak öğrenilmesidir. İşlem kabiliyetinizin iyi olması, matematik konularını öğrenebileceğinizi gösterir.

3. “Konuları anlıyorum; fakat işlem kabiliyetim az." şeklinde durumunu tarif eden öğrencilerimize ilk tavsiyemiz bol bol soru çözmeleridir. 

4. "İşlem kabiliyetim iyi, hem de konuları biliyorum; fakat çok yanlış yapıyorum." biçiminde yakınan öğrencilerimize ilk tavsiyemiz soruları dikkatle çözmeleridir. İşlem kabiliyetiniz iyi ve konuları biliyorsanız matematikle ilgili sorununuz çözülmüş demektir. Yanlış yapmamanın veya az yanlış yapmanın en güzel yolu bol bol soru çözmektir. Yalnız bu yapılırken daha sonra bu çözülen sorular değerlendirilmeli, nerelerde hatalar yapıldığı belirlenmeli, çalışarak giderilebilecekse bu hatalar giderilmeli; çalışarak giderilemeyecek cinstense bir bilenden yardım alınmalı, sonra da bu hatalara bir daha düşülmemeye çalışılmalıdır.

Son olarak ta geçmiş yıllar da çıkmış sınav sorularını inceleyiniz. Bu soruların rehberliğinde konularını çalışmanız daha verimli sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır. Hepinize şimdiden başarılar dilerim.